2023. 1 Грудня., П’ятниця

Kapcsolódó oldalak:Alpakaland.hu

 

kövess minket:

Adományozz

Pénzbeli adományok

Az ukrán menekültválsággal kapcsolatos támogatásokat A Segítők Egyesület fogadja az alábbi számlákra. Valamennyi felsorolt számla tulajdonosa az egyesület. Forint (HUF) adományok:

OTP Bank, számlaszám: 11710088-21459928
IBAN: HU89 1171 0088 2145 9928 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
vagy
Wise, számlaszám: 12600016-11987686-84937575

Euró (EUR) adományok:
IBAN: BE44 9673 1326 9445
SWIFT (BIC): TRWIBEB1XXX

USD adományok:
Banki azonosító (routing number): 084009519
Bankszámlaszám: 9600004528166475

A PayPalon keresztül is
lehetőséged van egyszeri tetszőleges összegű, vagy havi rendszeres támogatást
nyújtani.
PayPal: adomany@migrationaid.org vagy kattints ide.

Az adományod lehet céltámogatás (ha egy általad kiválasztott segítő projektünket szeretnéd támogatni), ebben az esetben kérjük, hogy a közlemény rovatban ezt jelezd egyértelműen (pl. az adott projekthez tartozó azonosító megadásával), de ránk is bízhatod, melyik projektben használjuk fel az adományodat.

Természetbeni adományok

Nem csak pénz adományozással támogathatod a menekülteket segítő tevékenységeinket: vannak termékek, amiket folyamatosan gyűjtünk:
tartós élelmiszerek, pl.: spagetti, liszt, cukor, paradicsompüré, lekvárok, méz, müzli szeletek, májkrém, halkonzervek, 3 az 1-ben kávé, tea, majonéz, ketchup;
zöldség-gyümölcs: banán, alma, narancs, mandarin, kivi, sárgarépa, kígyóuborka, burgonya;
higiéniai termékek: WC-papír, papírtörlő, nedves törlőkendő, intimbetétek és tampon, tusfürdő, dezodor, eldobható borotva;
előre feltöltött üzemanyagkártyák 15, 20 vagy 30 ezer Ft-os címletekben (OMV, MOL benzinkutakon igényelhető);
Spar, Tesco, Auchan stb. ajándékkártyák

A felsoroltakon kívüli napi aktuális segítségkéréseinket a Migration Aid Madridi Facebook oldalán osztjuk meg.

Hogyan döntjük el, hogy mire költjük az adományokat?

A segítés során kettős vezérelvünk a gyorsaság és  a bürokráciamentesség. Ott vagyunk jelen, ahol más szervezetek nem akarnak vagy nehezen tudnak segíteni. Kicsi és bonyolult vezetői struktúrák nélküli szervezetként a nagy segélyszervezeteknél gyorsabban tudunk reagálni váratlan krízishelyzetekre. Mivel nem kapunk állami vagy EU-s támogatásokat, más segélyszervezetekkel ellentétben, nem kell megfelelnünk a politika elvárásainak, szabadon dönthetünk és kommunikálhatunk a nyilvánossággal.

Jelenleg az alábbi fontosabb segítő projekteket finanszírozzuk a beérkezett adományokból:

Madridi utcai menekültszálló

2022. március 12. óta üzemeltetjük az Ukrajnából érkező menekültek rövid távú elhelyezésére a 13. kerületi Madridi úton található menekültszállót. Az öt emeletes épületben legfeljebb 300 főt tudunk elhelyezni. A beérkező adományokat a szálláshely bérlésére, működési költségeire, és a menekültek napi ellátására fordítjuk. További információ a Madridi úti menekültszállóról itt található.

Győri menekült szállás

62 főt tudunk elhelyezni a győri menekült szállásunkon, ide azok az ukrán menekültek kerülnek, akik hosszabb távon (jellemzően a háború végéig) Magyarországon szeretnének maradni. Itt a helyi önkénteseink abban is segítenek, hogy a menekültek az itt tartózkodásuk idejére munkát találjanak, a gyerekek óvodába, iskolába tudjanak járni. A beérkező adományokat a szálláshely bérlésére és a menekültek napi ellátására fordítjuk. További információk a győri menekült szállásról itt.

Learning Without Borders (LWB), Ukrán menekült gyerekek nappali ellátása

A 9. kerületi Soroksári úton 800 nm-en működtetünk egy “suli” projektet. Szintén Ukrajnából menekült pedagógusok, szociális segítők foglalkoznak közel 80 ukrán 6-14 év közötti gyerekkel. A programjaink közé ukrán nyelvű játékos órák, angol és magyar tanulás, közös kirándulások tartoznak. Nyáron pedig táborokat szervezünk számukra vidéki helyszíneken. A beérkező adományokat közétkeztetésre, programok és táborok költségeire, a gyerekek számára szükséges eszközök beszerzésére, és 17 ukrán menekült munkavállalónk munkabérére fordítjuk. A facebook oldalt itt éred el.

ÁLLAT-ASSZISZTÁLT GYÓGYÍTÓ TÉR

Egyre több menekült családdal találkozunk, akik csak ideiglenes itt tartózkodással számoltak, nem készültek más alternatívával. A bizonytalan élethelyzet elhúzódása növeli a kilátástalanság és tehetetlenség érzését, a szülők (főleg anyukák) mentális állapotának romlása pedig kihatással van a gyerekeikre is. A háború okozta lelki sebek begyógyítása sokszor még a fizikai sérülések gyógyításánál is nehezebb. Különösen fontosnak tartjuk ezért, hogy olyan tereket hozzunk létre, ahol az anyák a gyerekeikkel, később az apákkal közösen pszichésen is rehabilitálódhatnak. Ebben szánunk kiemelt szerepet a nemzetközi tapasztalatok szerint is jótékony hatású állat-asszisztált gyógyító tereknek. A beérkező céltámogatásokat az első állat-asszisztált terápiás tér kiépítésére fordítjuk, aminek a helyszíne egy Kis-Balaton melletti kistelepülés.

FENNTARTHATÓ MENEDÉK-ÉPÍTÉS

Az emelkedő ingatlanárak és rezsiárak mellett a fenntartható menedékek létrehozása és működtetése az egyik legnagyobb kihívás. Biztonságos, meleg, emberi otthont teremteni a menekülőknek a háborús krízisek legköltségesebb feladata, hiszen otthonok ezrei, akár tízezrei pusztulnak el, válnak lakhatatlanná hosszú évekre. A krízis építészet kifejezetten nehéz terület: hogyan lehet olcsón, gyorsan és fenntarthatóan menedékeket létrehozni, akár több tízezer ember számára. Mi megadjuk erre a saját válaszunkat, amit “földbárkának” ill. “zöld menedéknek” neveztünk el. A beérkező adományokat a menedék-házak technológiájának tökéletesítésére, az első kísérleti modellek felépítéséhez használjuk fel.

 Mentorálás és hosszútávú szálláskeresés ukrán menekülteknek

A tartósan Magyarországon maradó menekültek mellé mentorokat adunk, akil segítenek a beilleszkedésükben, és szükség esetén az ellátásuk megszervezésében. A beérkező adományokat élelmiszer- és higiéniai termékek beszerzésére fordítjuk.

Facebook
Telegram
Twitter
Email