2024. június 16., vasárnap

Kapcsolódó oldalak:Alpakaland.hu

 

kövess minket:

Csatlakozz

Egy év telt el Oroszország ukrajnai inváziója óta, a feladataink száma pedig egyre több. A menekültek száma ugyan nem növekszik drasztikusan, de szeretnénk a segítő tevékenységeinket egyre hatékonyabban és professzionálisabban ellátni. Továbbra is napi 200-250 Ukrajnából menekülő embernek segítünk személyesen az intézményeinkben. A Migration Aid jelenleg az egyetlen olyan menekülteket segítő NGO Magyarországon, amelynek a tevékenységeit elsősorban önkéntesek látják el.

Most olyan önkénteseket keresünk, akik konkrét területeken tudnak nekünk segíteni, amiket az alábbiakban sorolunk fel részletesen. A tevékenységek nagy része otthonról is elvégezhető, és az is nagy segítség, ha csak heti pár órát tudsz erre szánni. Olvasd végig a lehetőségeket, jelöld be, hogy mi érdekelhet, a végén pedig az adataid megadásával lehetővé teszed, hogy az önkénteszervező kollégáink megkeressenek.Ha bármilyen általános kérdésed van az önkényeskedéssel kapcsolatban, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a volunteers@migaid.org e-mail címen. Ha konkrétan egy-egy önkénteskedési területről van kérdésed, megkeresheted közvetlenül a területért felelős személyt is (az e-mail címét ott találod a leírásban). A jelentkezés menetéről bővebben az oldal alján olvashatsz.

Központi adminisztráció, feladatonként 2-3 fő 

 • Adminisztrációs önkéntes: Segíti az egyesületi pénzügyi és/vagy munkaügyi és/vagy központi adminisztrációjával kapcsolatos feladatokat (projektek költségvetéseinek nyomon követése, számlanyilvántartás, munkaügyi dokumentáció, egyesületi szabályzatok). Részben otthonról is végezhető munka, szükséges kapacitás: heti 2-3 óra. Felhasználói szintű számítógépes ismeret szükséges. (Kód: ADM-001)
 • Adomány-szervező önkéntes: Kezeli a támogatásokkal kapcsolatos adminisztrációt, segíti a támogatókhoz kötődő kommunikációt, a témával kapcsolatos információs anyagok összeállítását. Otthonról is végezhető munka, szükséges kapacitás: heti 2-3 óra. Felhasználói szintű számítógépes ismeret szükséges. (Kód: ADM-002)
 • Önkéntes-szervező önkéntes: Kezeli az egyesület önkéntes adatbázisát, és az ezzel kapcsolatos e-maileket. Emellett segíti a Madridi úti szálló önkéntes-szervezését (jelentkezések jóváhagyása, Facebook-on érkező megkeresések). Otthonról is végezhető munka, szükséges kapacitás: napi 30-60 perc, akár a nap folyamán részletekben is. Felhasználói szintű számítógépes ismeret szükséges. (Kód: ADM-003)

Központi kommunikáció

 • Facebook, Instagram Editor
 • A Migration Aid központi szociális média felületeinek (facebook.com/migrationaid.org és instagram.com/migrationaid) menedzselése (posztok írása, moderálása). Heti 2 napon 1-2 óra. (Kód: COM-001)
 • Üzenetkezelés : a social media felületeken (Facebook, Insta) érkező üzenetek megválaszolása. Heti 3 napon max. 1 óra. (Kód: COM-002)
 • Videó készítési feladatok: 1-2 perces videók a Migration Aid projektjeinek mindennapjairól, az önkéntesekről, eseményekről (MigAid TV). Heti 1-2 napon 3-4 óra. (Kód: COM-003)
 • Grafikai munkák: a nyomtatásban ill. online megjelenő publikációnkhoz készülő grafikai munkák. Heti 1 napon 3-4 óra. (Kód: COM-004)
 • Rendezvényszervezés: crowdfunding és promóciós rendezvények, továbbá fesztiválokon és egyéb rendezvényeken való megjelenés előkészítése és lebonyolítási munkái. Időszakos tevékenységek (kampányokhoz igazítva), akkor akár egész napos elfoglaltság. Cserébe belépési lehetőség az adott fesztiválra (idén pl. megint leszünk a Szigeten). (Kód: COM-005)
 • Excel és Google Sheets guru: táblázatok összekötése, programozása, adat vizualizáció. Időszakos elfoglaltság, csak akkor vesszük igénybe, ha ilyen jellegű feladat merül fel. (Kód: COM-006)
 • WordPress guru: migaid.org és alpakaland.hu weboldalak fejlesztése. Általában nincs határidőhöz kötve 1-1 feladat, ha heti pár órát tudsz erre fordítani, már nagy segítség. (Kód: COM-007)

Madridi úti menekültszálló

 • Étkezős önkéntes: leginkább az ebéd (12:00 – 16:00, illetve a vacsora (18:00 -22:00) idősávba lenne nagy segítség az önkéntes. Ebédidőben fontos feladat, hogy folyamatosan pótolja a kirakott ebédet, illetve annak figyelemmel kísérése, hogy mindenki egy adagot vegyen, ne legyen felhalmozás, és mindenkinek jusson. Ezen kívül az összes pótolandó terméket feltöltse. Ugyanakkor itt van a legnagyobb terea vendégek megismerésének, itt van lehetőség beszélgetésbe elegyedni velük, látni őket. Nagy segítség, ha a műszak vége felé a takarítást is meg tudja csinálni az étkezőben, amennyiben már nem tartózkodik bent vendég.
 • Vacsoránál szintén az ebédkor jelen nem lévőknek kiadni az aznapi ebédet, illetve a fogyasztás alapján pótolni az ételeket. Szükség esetén szendvicskészítés, illetve a műszak végén az étkező takarítását szintén nagyon megköszönjük. (Kód: MAD-001)
 • Takarító önkéntes: jelenleg a szálló 3 szintjét lakjuk, ez összesen egy közös fürdőt, lépcsőházat, három folyosót jelent, valamint a recepció előtti teret, illetve azokat a szobákat, amikből távoztak a vendégek, és még nem kerültek takarításra. Alapvetően igyekszünk ebbe bevonni a lakókat, és az ő segítségükkel elvégezni ezeket a feladatokat, ugyanakkor az a tapasztalat, hogy mindig sokat jelent a háznak, ha egy lelkes és takarítást vállaló önkéntesünk besegít ebben. Így nagyon köszönjük, ha időnként tudsz csatlakozni hozzánk.(Kód: MAD-002)
 • Tornatanár/bárki önkéntes, aki mozgatja a gyerekeket: folyamatosan van 10-15 gyermek a szállón, jobbára kamaszok, akiknek mozgásigényük lenne, de nem mindig van, aki foglalkozzon velük. Időnként természetesen kimennek maguktól is az udvarra pingpongozni, focizni, kosarazni, de azt gondoljuk, hogy nekik is, és a szállónak is nagy könnyebbség lenne, ha valaki hozzáértő ennek keretet adna.(Kód: MAD-003)
 • Magyar, mint idegennyelv tanár önkéntes a lakóknak, mert elég sokaknak kéne tanulnia, akar is, magától próbálkozik is, de valami keret erre azt gondoljuk,hogy hasznos és nagy segítség lenne. Akinek van ebben tapasztalata, türelme és affinitása, azt megköszönjük, ha jelentkezik. Többen szeretnének az országban új életet kezdeni, és ehhez hatalmas segítséget jelentene a magyar nyelv elsajátítása. Gyerekek és felnőttek egyaránt érintettek.(Kód: MAD-004)
 • Recepciós önkéntes: nappalos és éjszakás műszakban egyaránt keresünk recepciós kollégákat. A legfontosabb feladat a ház és a recepció “őrzése”, érkező, távozó vendégek adminisztrációja, szükség esetén a recepciós telefonok kezelése. Ha van koordinátor, ezzel ő fel tud szabadulni a recepción ülés alól és szabadabban tudja intézni az összes többi teendőt, ha nincsen, akkor pedig hatalmas segítség, hogy van kire bízni a szálló felügyeletét, illetve van, aki probléma, felmerülő kérdés esetén tudja értesíteni a szálló vezetőségének tagjait.(Kód: MAD-005)
 • Szociális munkás: heti 2-4 órában. Egyre több ügyes-bajos dolgot intézünk (letelepedéssel, egészségügyi szolgáltatásokkal, óvodával, iskolával, lakhatással és munkával kapcsolatban), ezekhez keresünk szakembert.(Kód: MAD-006)
 • Készletgazdálkodás: heti 1-2 órában keresünk önkéntest, aki figyeli a készleteinket, jelzi a fogyást, stb.(Kód: MAD-007)

Learning Without Borders, LWB 

 • Takarító önkéntes: segít az osztályszobák és közös helyiségek tisztán tartásában. Az időigény heti két alkalom, 16-18 óráig. (Kód: LWB-001)
 • Kommunikációs önkéntes: segíti a projekt kommunikációját (információs anyagok összeállítása, kampányokban való részvétel, önkéntesekkel való kommunikáció, napi történések megosztása) (Kód: LWB-002)
 • Rendszeres sportfoglalkozást tartó önkéntes: a gyermekek mozgatásához lenne szükségünk segítségre, heti/kétheti gyakorisággal beltéren is végezhető sportfoglalkozások tartásával (ping-pong, csocsó, aerobik, modern tánc, bármi egyéb)  (Kód: LWB-003)

Alpakaland

Az idei évben induló új projektünk, amit most építünk fel mindenféle értelemben: egy Keszthelyhez közeli kis település szélén épül fel a Migration Aid állat-asszisztált terápiás centruma.

Kiket keresünk?

Alpakaland kommunikációs csapatába

 • 2 fő kommunikációs önkéntest, akik segítenek a beérkező e-mailek, üzenetek feldolgozásában, szétosztásában, megválaszolásában (sablonok alapján). (Kód: ALP-001A)
 • 1 fő digitális grafikus önkéntest,, aki imádja a természetet és a gyerekeket (rajzolni), segít a projekt arculatának megtervezésében, és grafikai elemeket készít a projekt média megjelenéséhez. (Kód: ALP-001B)
 • 2 fő kampány-menedzser önkéntest, aki segít a projekthez kapcsolódó mikrokampányok megszervezésében és lebonyolításában, kapcsolatot tart a támogatókkal, szponzorokkal, a kampányban segítő önkéntesekkel. Ideális esetben részt vettél már crowdfunding szervezésben vagy más kampányokban. (Kód: ALP-003)
 

Alpakaland építési/üzemeltetési csapatába

 • 2 fő építész tervező önkéntest, aki segít ötletekkel olyan tájba illeszkedő ökologikus épületeket megálmodni, ahol lakhatnak a hozzánk érkező vendégek, és élhetnek a terület állandó lakói, azaz az állatok. (Kód: ALP-004)
 • 2 fő kivitelezés szervező önkéntest, feladatuk az építési tevékenységek előkészítése, anyagrendelés, építési tevékenységek szervezése és felügyelete. Ideális esetben van kivitelezői tapasztalatod (főleg ács ill. asztalos munkákban, mert elsősorban fából építünk). (Kód: ALP-005)

Alpakaland állat- és növénytermesztő csapatába

 • 2 fő biogazdálkodásban jártas önkéntest, aki számára nem idegen fogalom a permakultúra és az erdőkert (food forest). Segítenek a területen a fenti kritériumok szerinti növénytermesztés tervezésében és megszervezésében. (Kód: ALP-008)
 

Alpakaland adminisztrációs csapatába

 • 2 fő pénzügyes önkéntest, aki segít a belső pénzügyi nyilvántartásaink vezetésében, amik az alapját képezik a központi adminisztrációnk ill. a könyvelés felé leadandó dokumentumoknak. Részt vesz azoknak a beszámolóknak az összeállításában, amikkel a szponzorok/támogatók felé számolunk el. (Kód: ALP-010)
 • 1 fő adminisztrációs önkéntest, aki segít a dokumentumok digitalizásában, a támogatási igazolások előkészítésében, a központi adminisztráció útmutatásának megfelelően segít a projekt dokumentumaival kapcsolatos feladatokban. (Kód: ALP-011)

Jelentkezés menete

Ha még nem önkénteskedtél nálunk, vagy régebben, és már nincs élő önkéntes szerződésed, illetve ha olyan területre jelentkezel, ahol eddig még nem segítettél a Migration Aid-nek, kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot. Kollégáink a megadott e-mail címeden hamarosan felveszik veled a kapcsolatot. 

Facebook
Telegram
Twitter
Email