MigAid SOS Ukraine

Segíthetünk?

Segíthetünk?

Támogasd te is a Migration Aid segítő tevékenységeit.

SOS Ukraine - Budapest Airport, repülőtér

Közlekedés Budapest Liszt Ferenc Repülőtér és a városközpont között

A nagy pályaudvarokon sokan kérdezik, hogyan juthatnak el a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Ebben a cikkben megmutatjuk az összes lehetőséget!

A repülőtérre alapvetően háromféleképpen lehet eljutni:

 • taxival
 • a 200E vagy
 • a 100E autóbusz egyikével

A taxi a Keleti vagy Nyugati pályaudvarról a reptérre körülbelül 30-40 euróba kerül, de ez függ a forgalomtól is.

A buszok nem a pályaudvarokról indulnak, a megállóig tömegközlekedéssel kell eljutni (ennek részleteit megtalálod a cikkben, ha tovább olvasol!).

A 100E és 200E reptéri buszok a nap 24 órájában közlekednek, nappal áltagosan 8-15 percenként, a kora hajnali órákban pedig 1-2 alkalommal óránként.

A 200E autóbusz hagyományos BKK jeggyel vagy bérlettel vehető igénybe, és visszavonásig érvényes rá az ukrán papírokkal rendelkezők ingyenes utazási kedvezménye, vagyis ukrán papírokkal ingyen lehet utazni rajta.

A 100E busz viszont emelt díjas, külön jegyet kell rá vásárolni pénztárban vagy automatában, ára 2200Ft. Újdonság, hogy most már a buszon is lehet bankkártyával jegyet váltani.

A pályaudvarokról a reptérre való eljutás napközben tömegközlekedéssel bármelyikkel a felsorolt útvonalak közül hozzávetőlegesen 1 órát vesz igénybe.

A Nyugati pályaudvarról a következő útvonalakat javasoljuk:

 1. M3 metróval a Kőbánya-Kispest végállomásig, majd onnan a 200E autóbusszal a reptérre. Ez az útvonal ukrán papírokkal jelenleg ingyenes.
 2. M3 metróval a Deák Ferenc térig, majd onnan a 100E reptéri busszal. Ezen az útvonalon még ukrán papírokkal is reptéri buszjegyet kell váltani!

A Keleti pályaudvarról a következő útvonalak lehetségesek:

 1. M2 metróval a Deák Ferenc térig, majd onnan M3 metróval Kőbánya-Kispest végállomásig, és tovább a 200E autóbusz (ukrán papírokkal ingyenes!)
 2. M2 metróval a Deák Ferenc térig, majd onnan 100E autóbusszal a reptérig (2200Ft a jegy ára személyenként)
 3. M4 metróval a Kálvin térig, majd onnan M3 metróval Kőbánya-Kispest végállomásig, és tovább a 200E autóbusszal (ukrán papírokkal ingyenes!)
 4. M4 metróval a Kálvin térig, majd onnan 100E autóbusszal a reptérig (2200Ft/Fő)

A Déli pályaudvarról így lehet eljutni a repülőtérre:

 1. M2 metróval a Deák Ferenc térig, majd onnan M3 metróval Kőbánya-Kispest végállomásig, és tovább a 200E autóbussazl (ukrán papírokkal ingyenes!)
 2. M2 metróval a Deák Ferenc térig, majd onnan M3 metróval Kőbánya-Kispest végállomásig, és tovább 100E autóbusszal a reptérig (2200Ft)

Kelenföld vasútállomásról:

 1. M4 metróval a Kálvin térig, majd onnan M3 metróval Kőbánya-Kispest végállomásig, és tovább a 200E autóbussazl (ukrán papírokkal ingyenes!)
 2. M4 metróval a Kálvin térig, majd onnan M3 metróval Kőbánya-Kispest végállomásig, és tovább 100E autóbusz a reptérig (2200Ft/Fő)

Szinte minden esetben a Deák Ferenc vagy a Kálvin tér az átszállási pont.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a metró 23:30-4:30 között nem közlekedik. Ha ebben az időszakban kell a repülőtérre vagy onnan vissza eljutni, más közlekedési eszközöket kell választani. Útvonaltervezéshez a google maps térképet vagy a https://bkk.hu weboldalon található útvonaltervezőt ajánljuk.

A cikkben megjelenő információkat ellenőriztük, azonban nem feltétlenül érvényesek minden speciális, egyedi esetben! Kérdés esetén keress bennünket az alábbi elérhetőségeinken.

+36 30 299 4030

sos@migaid.org

telegram.com/migaid.sos