2024. június 24., hétfő

Kapcsolódó oldalak:Alpakaland.hu

 

kövess minket:

Madridi úti menekültszálló

A Madridi úti jelenleg Magyarország legnagyobb kapacitású tranzit menekültszállója. A 2022 márciusi kapunyitás óta több mint 100.000 vendégéjszakát töltöttek itt az Ukrajnából menekülők.

Többségük csak néhány éjszakát marad nálunk, mielőtt továbbutazna véglegesnek tervezett szállására, de sokan vannak, akik Európán kívüli vízumra várva heteket töltenek nálunk. Az utóbbi hónapokban sajnos folyamatosan növekszik azoknak a vendégeinknek a száma, akiknek nincs hová menniük.

A menekültszállót folyamatosan fejlesztjük a beérkező támogatásokból: napi háromszori étkezést biztosítunk, ezen kívül udvari játszótér, tanulószoba, a menekültek számára ingyenes „minibolt” várja a hozzánk érkezőket.

A menekültszálló sajátossága, hogy Magyarország legnagyobb, elsősorban önkéntesek által működtett és adományokból finanszírozott ilyen jellegű intézménye.

Már több mint 2000 önkéntes fordult meg a Madridin az elmúlt 15 hónapban. Napi 10-15 lelkes emberre van szükségünk ahhoz, hogy a menekültszállót a hét minden napján, a nap 24 órájában működtetni tudjuk. 

Önkéntesek viszik a recepciót, segítenek az ebédlőben, a tolmácsolásban, ügyelnek a gyerekekre, adják ki a raktárból a napi szükségleteket, szervezik az utazást és az egész szálló összehangolt működését.

Dióhéjban a legfontosabb adatok

Szállás jellege: Tranzitszálló Ukrajnából érkező menekülteknek, elsősorban nőknek és gyermekeknek
Kapacitása: max. 300 fő, 2-8 ágyas szobákban
Telefonszáma: +36 30 146 6508
E-mail címe: madridi@migaid.org
Facebookfacebook.com/migrationaidmadridi
Szálló címe: Budapest XIII., Madridi utca 7-9.

Fotók a menekültszálló mindennapi életéből
Facebook
Telegram
Twitter
Email