2023. február 1., szerda

 

kövess minket:

A Mikulás boldog

A mikulás boldog. migaid-22-12-08-8

“A Mikulás boldog” – mondta a 4 éves Gréti a Madridi úti menekültszállón, miközben átnyújtott egy kis piros mikulásos bögrét az egyik önkéntesünknek. “Köszönöm, hogy segítesz nekünk.”

A december hónapban az a legjobb, hogy számtalan lehetőségünk van boldogságot vinni az Ukrajnából menekülő gyerekek életébe. Kezdődött a Mikulással, aki a Migration Aid által működtetett valamennyi helyszínre odatalált. A Madridi úti menekültszállón már kedden reggel arra ébredhettek a gyerekek, hogy a szobájuk ajtaja elé kirakott cipőkben mindenféle finomság lapul.

Az esti órákban pedig a szomszédainkkal tartottunk közös programokat a kicsiknek és nagyoknak. A Madridi utca 7. szám alatt található a Magyar Vöröskereszt hajléktalanszállója, sokan már össze is keverték egymással a két épületet. A szállóvezető meghívására most közösen ünnepeltünk: a gyerekek mézeskalácsot készítettek, a felnőtteknek pedig hagyományos ukrán nemzeti étel, borscs leves készült.

Nem maradhatott el a december elejei boldogság a napközi otthonos ellátást biztosító intézményünkben sem: a gyerekek karácsonyi díszeket készítettek, és itt is mindenkinek jutott csoki mikulás. Túl sokat nem pihenhetett a piros ruhás bácsi és a segítői, várt rá még egy út a győri menekültszállásunkra.

Köszönjük minden önkéntesünknek és támogatónknak, akiknek a lelkesedése és önzetlensége lehetővé teszi, hogy ezekben a nehéz téli hónapokban is vigyünk egy kis boldogságot a háború elől menekülők életébe. Összeválogattunk nektek egy csokrot a nap képeiből, fogadjátok szeretettel.

Facebook
Telegram
Twitter
Email