2024. június 16., vasárnap

Kapcsolódó oldalak:Alpakaland.hu

 

kövess minket:

Művészetterápia az ukrán gyerekeknek

A múlt héten ellátogattunk a MOME Budapest-re, ahol a Hősépítő című BeSTEAM! foglalkozáson vettünk részt.
Ennél különlegesebb és érdekesebb foglalkozást sem a gyerekek sem mi nem tudtunk volna álmodni. A MOME hallgatóiból és szakértőiből álló csapat ugyanis a program keretében a kétkezi munkát, a kézzel fogható kézműves tevékenységet és a modern, valóban 21. századi technológiát ötvözi. Hogy hogyan? 🤔
Az 🇺🇦 Ukrajnából érkezett gyerekeknek a foglalkozás során saját kis hőst kellett alkotniuk. A karaktert először papíron, rajzolva tervezték meg, majd habkartonból kivágták a figurákat. Közben saját történetet találtak ki, elmesélték egymásnak és a csapatnak, hogy a hőseiknek milyen különleges képességeik, milyen tulajdonságaik vannak. 🦸‍♀ Ezt követően a MOME csapatának segítségével 3D-s számítógépes programban is megtervezték a hősöket, akiket 3D nyomtatóval nyomtattak ki!
🤓 A foglalkozás a gyerekek matematika és fizika tanulmányait vegyítette, miközben a megszokott, olykor unalmas módszereket a lehető legizgalmasabb eszközökre cserélte.
A csapat célja, hogy a jövőben a hazai iskolákban is hasonló, innovatív módon tanítsanak, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy a menekült vagy traumatizált gyerekeknek maradandó, pozitív élményt nyújtsanak.
A Learning Without Borders by Migration Aid ezúton is hálásan köszöni a gyerekek nevében is ezt az izgalmas napot! ❣️

Támogasd te is a MigAid segítő tevékenységeit↓

Facebook
Telegram
Twitter
Email