2024. május 18., szombat

Kapcsolódó oldalak:Alpakaland.hu

 

kövess minket:

Sarah Ferguson az ukrán menekülteknek: veletek vagyok

Sarah Ferguson Yorki hercegné meglátogatta a Migration Aid ukrán menekült gyerekeket segítő intézményét

Sarah Ferguson Yorki hercegné meglátogatta az ukrán gyerekeket és az őket segítő intézményünket, a Learning Without Borderst.

„Nagy megtiszteltetés itt lenni, és azt látni, hogy a magyarok kinyújtják a karjukat a menekült gyerekek felé, akiknek pedig szükségük van a reményre. Én magam is reménnyel megyek el innen ezek után, azzal a hittel, hogy lehetséges az egység. Csodálatos, amit itt véghezvittek a segítők és a támogatók”, mondta a hercegné.

A hercegné az intézményünk látogatása során hosszú beszélgetést folytatott az ukrán gyerekekkel, akik ukrán süteménnyel ajándékozták meg, támogatóinkkal pedig vidám eszmecserébe elegyedett. Később megnézte a gyerekek táncos előadását. A hercegné mindenkit lenyűgözött könnyed és személyes stílusával, és ragaszkodott ahhoz, hogy senki ne maradjon kézfogás, beszélgetés és ajándék nélkül.

Sarah Ferguson üzenete AZ ukrán menekülteknek, ÉS AZ ŐKET SEGÍTŐ MAGYAROKNAK

„Azt üzenem az itt levő ukránoknak: tudom, hogy haza akartok menni és újjá akarjátok építeni az országotokat”, fogalmazott. „Én a magam részéről mindent meg fogok tenni, hogy ez lehetségessé váljon. Szóval, ha a vörös hajamat látjátok, akkor tudjátok, hogy itt vagyok veletek, és azért vagyok, hogy segítsek. Én abban szeretnék segíteni, hogy Montessori módszerrel működő iskolák épüljenek Ukrajnában, mert az oktatás számomra elsődleges.” Hozzátette, „a barátságot és az együttműködést szeretném támogatni.”

„A magyar családoknak pedig azt üzenném, hogy csodálatosak, emelem kalapom előttük”, folytatta. „Tudom, hogy a magyarok nagyon kedvesek, és az, hogy a saját nehézségeik mellett még kinyújtják a kezüket az ukránok felé is, és segítenek, csodálatos ajándék.”

Sarah Ferguson röviden kitért arra is, mit tanult és hogyan Erzsébet királynőtől. „Azt hiszem, a királynő megmutatta, hogy a szükségben jelen kell lenni, apró lépésenként haladni, és állandóan figyelni. Annyira egyszerű gyűlölni és rombolni, de sokkal jobb szeretni és gondoskodni”, emelte ki a hercegné.

Sarah Ferguson az utóbbi évtizedekben hatalmas erőkkel támogatta a gyermekek tanulását elsősorban a rászorulók körében, saját alapítványt is hozott létre. Útjai során mindig szem előtt tartotta az iskolák, oktatási intézmények támogatását.

A Migration Aid Learning Without Borders projektje 2022 április óta működik nemzetközi szervezetek, vállalatok és magánszemélyek adományaiból, napközi otthonos ellátást és oktatási jellegű segítséget nyújt a Magyarországra menekült ukrán családok gyerekeinek.

Támogasd te is a MigAid segítő tevékenységeit↓

Facebook
Telegram
Twitter
Email