2024. június 16., vasárnap

Kapcsolódó oldalak:Alpakaland.hu

 

kövess minket:

Veletek vagyunk

9 hónapja gördültek be az orosz tankok Ukrajnába. A Migration Aid az első órák óta segíti a háború elől menekülőket. Most az agresszió kezdete óta a legnehezebb hónapok állnak előttünk. Túl kell élni a telet. A második világháború óta a legsúlyosabb fegyverek okozta rombolással kell szembenéznie egy európai országnak. Az ENSZ jelentése szerint ebben a 9 hónapban legalább hatezer civil vesztette életét, köztük négyszáz gyermek. A valós számok feltehetően ennél jóval magasabbak. Több millió négyzetméternyi lakásállomány pusztult el, amit évekbe telik majd helyreállítani. Ma reggel az ukrán fővárosnak a háromnegyedében már harmadik napja nem volt áram, akadozik a víz- és fűtés ellátás, miközben leesett az első hó és mínuszba fordultak a hőmérsékletek. Sokan belefásultak ezekbe a hónapokba. Már csak rezignáltan nézzük a számokat, hogy nap mint nap jönnek a menekülők hazánkba is, de ez már nem hír. Tudomásul vesszük, hogy a tömegközlekedési eszközökön, az áruházakban egyre több ukrán mondatot hallunk, ukrán kollégákat kapunk a munkahelyeken. Már tízezrével élnek közöttünk, de ez csak a jéghegy csúcsa. Vannak azok, akiket nem látunk. Csendben meghúzzák magukat, és a napi túlélésért küzdenek. Idősek, akiknek a segélykiáltását nem hallja senki. Anyukák, akik sírva kelnek és fekszenek, mert nem tudják, lesz-e holnap is fedél a fejük fölött, étel a gyerekeknek.

Hogyan segített a Migration Aid?

Az elmúlt 9 hónapban 22.100 ukrán menekülőnek segítettünk szállással és étellel. A Migration Aid működteti az ország legnagyobb kapacitású tranzitszállóját, a Madridi úton és a Győri menekültszálláson 43.200 alkalommal hajthatták biztonságban álomra a fejüket, és 129.600 adag ételt osztottunk ki. Számok, amik mögött óriási erőfeszítések állnak.

A Migration Aid fontosabb projektjeinek működési költségei

2022. február 24. - 2022. november 24.

No Data Found

Az önkénteseink munkaóráit valahol százezer környékén megálltunk számolni, főleg, mert senki sem csak addig maradt, mint ami a beosztásában szerepelt. A fontosabb projektjeink működési költségei november 24-ig meghaladták a 360 millió forintot, és igen: ennek a 80%-át magánszemélyek és céges támogatóink adták össze. Büszkék vagyunk rátok, és hálásak, amiért rendületlenül kiállítok a menekülő emberek mellett.

Itt a tél. Miközben dörögnek a fegyverek Ukrajnában, több millióan áram és fűtés nélkül próbálnak túlélni, köztük gyerekek százezrei. Mi pedig szeretnénk legalább a tél végéig működtetni a menekültszállóinkat, hogy aki nem bírja tovább Ukrajnában, fedelet és ételt kaphasson. Ahogy most mindenkinek az országban, a mi költségeink is emelkednek. A tartalékaink pedig vészesen fogynak. 

Szükségünk van a támogatásotokra. Hogy elmondhassuk ezentúl is, kedves ukrán embertársaink, akár ide menekültetek hozzánk, akár más országokba, akár otthon próbáltok túlélni, van egy fontos üzenetünk a számotokra: veletek vagyunk. 

Támogasd te is a MigAid segítő tevékenységeit↓

Facebook
Telegram
Twitter
Email